ARRIBA LA CALOR!

Amb l’arribada de la calor se’ns plantegen moltes amenaces pels nostres animals que hem de tenir presents, però a la vegada també se’ns presenten moltes oportunitats per gaudir amb ells.

Quines precaucions hem de seguir?
En primer lloc, hem de tenir present que els animals també noten i acusen aquest augment de les temperatures, d’igual forma que nosaltres. Per tant, el més important de tot és que disposin d’aigua fresca tot el dia i d’indrets amb ombra per estirar-se i descansar. En el moment que sortim a passejar hem de considerar quines són les millors hores, ben d’hora al matí o cap a última hora del vespres, són les millors hores per sortir.
Amb aquest augment de la calor és important que mantinguem el pèl del nostre gos en bon estat, és a dir, raspallades constants i banys refrescants, ajudaran a passar millor les hores de més calor, mantenint el nostre gos molt més fresc. L’alimentació també és quelcom important, en aquesta època de l’any es recomana donar una alimentació molt més lleugera i fresca.
Un aspecte que hem de controlar durant tot l’any però que ens aquestes èpoques hem de prendre especial atenció és el tema dels paràsits externs. És una època forta i ens trobem a una zona amb una alta proliferació de puces, paparres i mosquits, per lo que portar al dia la prevenció de paràsits externs és quelcom essencial pel benestar del nostre animal i de tots nosaltres.

Com poder gaudir d’aquesta època de tanta calor?
Hi ha gossos de tots tipus, que els hi agrada més o menys l’aigua, però al mercat trobem múltiples solucions per refrescar aquest estiu. Per als que els hi agrada sortir d’excursió, des de NATRU CENTER recomanem conèixer bé el lloc on es va i respectar els temps de descans i refresc del nostre gos. Per això, podem equipar el nostre gos amb collars i mocadors de coll refrescants, a més, també ens podem emportar estoretes refrescants perquè s’hi estiri i així recuperi bona temperatura. Aquestes estoretes refrescants també ens serveixen perquè el nostre gos tingui un espai fresc i còmode per descansar a casa nostra. Quelcom indispensable per excursions són els abeuradors portàtils, ja que no sabem si disposarem d’aigua, podem portar sempre aigua amb nosaltres per evitar problemes d’hidratació.
Pels que els hi agrada jugar a l’aigua trobem múltiples opcions per divertir-se. Des de piscines especials per gossos, on es podran refrescar i jugar de manera totalment controlada, fins a joguines especialment dissenyades per jugar a l’aigua. Pilotes, ossos, frisbees,…i un munt de formes que serviran perquè els gossos que els hi agradi nedar puguin gaudir de la joguina dins de l’aigua.
Per tots aquells gossos que surtin a navegar o els hi falti confiança per nedar al mar o en piscina, hi ha al mercat armilles salvavides perquè la seva experiència sigui molt més divertida.

No només els gossos pateixen aquesta calor
En definitiva, la millor manera de prevenir cops de calor és proporcionant als nostres animals un indret fresc on poder descansar, aigua constant i controlar molt el tema del menjar. Recordeu que tota prevenció és poca, ja que a diferència de nosaltres, els nostres animals estan sota la nostra responsabilitat, per tant, recomanem observar continuadament per tal de veure si pateixen i avançar-nos a qualsevol incident que pot acabar malament.

Notícies relacionades