Por als petards: consells i trucs per tranquil·litzar als gossos i gats

Arriba Sant Joan. La pirotècnia, les festes i la música a tot volum els altera i els estressa. No és el seu estil de vida. Una sèrie de productes (armilla antiansietat, chew, esprai i collarets, entre d’altres) els ajuda a calmar-los en aquestes nits tan atabaladores.

El mes de juny i l’arribada de l’estiu comporta tractar directament amb una època gens afí als gossos i als gats, la dels petards i les festes majors. Sabies que els gossos, per exemple, són capaços d’escoltar freqüències de fins a 60.000 Hz? És una dada molt sensible. En aquesta etapa anual, els animals de companyia pateixen les conseqüències dels sorolls estridents, els espetecs, la música a tot volum i la pirotècnia. Feliçment, hi ha remei, una sèrie de mesures per aplicar a la llar i així pal·liar aquest període complex.

Petards, pirotècnia i música

Boom! Si a les persones els hi genera sorpresa i ensurts, l’impacte que reben els gossos i gats es multiplica per molt. El soroll i el rebombori dels petards i la pirotècnia els hi pot causar el següent:

🧨 Taquicàrdies. Els hi puja la pressió arterial. Si l’animal experimenta aquest tipus de resposta d’estrès repetidament o per períodes de temps prolongats, podria portar a problemes de salut més seriosos a llarg termini. Això inclouria malalties cardíaques, renals, i d’altres problemes de salut relacionats amb l’estrès crònic.

🧨 Emocions adverses, a flor de pell: por i ansietat. Paràlisis i tremolors. No entenen la font del soroll ni com protegir-se’n. Aquest estrès pot manifestar-se a través d’una varietat de símptomes, incloses les conductes de pànic, tremolors i, en alguns casos, intents de fuga. Busquen una via d’escapatòria.

🧨 Danys a l’oïda. Aquest sentit està molt més desenvolupat en els gossos i gats, que són molt més sensibles als sorolls desagradables. Per tant, l’exposició a sorolls forts com els petards pot causar danys temporals o permanents a la seva audició.

🧨 Canvis de comportament. L’exposició prolongada a aquest tipus de situacions pot conduir a canvis de comportament a llarg termini en els animals, els quals podrien manifestar ansietat a la separació, agressivitat o fòbies a altres sons.

🧨 Les restes de les substàncies químiques dels petards els hi danya l’estómac.

🧨 Problemes físics derivats. L’estrès crònic a causa dels sorolls forts pot provocar problemes de salut a llarg termini en gossos i gats. Alguns d’aquests exemples serien: problemes gastrointestinals, problemes cardíacs i un sistema immunitari més dèbil.

D’igual forma, la música a un volum elevat tampoc els hi aporta beneficis:

🎵 Estrès i ansietat: El xivarri pot provocar estrès i ansietat en els gossos i gats, i més sabent que el soroll és inesperat o no estan acostumats a ell. Poden mostrar aquest estrès de diverses maneres, com ara amagant-se, tremolant o mostrant senyals d’inquietud.

🎵 Pertorbació del son. Els sorolls forts poden interrompre el son quotidià dels gossos i gats. Si aquesta interrupció es produeix de manera constant, pot portar a problemes de salut a llarg termini, ja que el son adequat és vital per a la salut general de l’animal.

Mesures i trucs per fer front a aquesta crisi

La nit de Sant Joan, el dia Sant Pere i les festes majors del Maresme posa en alerta als gossos i gats, als quals s’ha de prestar especial atenció per tal d’alleugerar el malestar que els hi generen els petards, els coets, l’excessiu xivarri i la música elevada. Amb les teves cures, les mostres d’afecte i la prevenció és possible deixar enrere aquesta etapa.

Per aquesta significativa raó, cal tenir cura i anticipar-se als fets, que resulta ser el millor mètode d’actuació. Aquí van tres trucs per fer front a aquest context:

  • Protegeix al teu animal en un espai interior. Aïlla’l en un espai segur. Calma’l!
  • Estableix una zona de confort. Tingues a mà joguines que el puguin distreure. La música relaxant també ajuda
  • En cas que l’ansietat i les pors no disminueixin, pots recórrer a l’ajuda del nostre Centre Veterinari, on s’ofereix un servei complet de medicina preventiva, per afavorir el seu benestar. L’Alba, l’Albert i la Mar us donaran suport.

El suport de Natur Center

A Natur Center et donem un cop de mà. Disposem d’una sèrie de productes adequats per alleugerir l’ansietat i els nervis produïts durant aquests dies tan estressants.

Promoció de productes a Natur Center.

Aquesta és la nostra promoció dels productes afins a descarregar emocions adverses i posar pau i establir tranquil·litat a les llars:

  • Armilla antiansietat. Suau, natural, còmoda i pràctica. L’ajuda a relaxar-se en situacions estressants, com bé poden provocar-les els petards. És eficaç en més del 80% dels casos.
  • Chew. Conté únicament productes naturals, amb propietats calmants. Tendres i gustosos. Beneficien al teu animal, facilitant-li el relaxament.
  • Esprai. Ruixat suau de feromones que tranquil·litzen al teu animal. S’aplica 15 minuts abans, en el lloc (llit, per exemple) on s’hagi de tombar. El seu efecte dura entre quatre i cinc hores.
  • Collaret. Dissolució de feromones que calmen a l’animal. S’activen missatges i senyals tranquil·litzadors, que s’0activen a partir de la calor corporal.

Recorda que… A tall de prevenció, s’ha d’activar ja la utilització d’aquests productes. No us espereu fins a l’últim moment per començar a fer-los servir, ja que requereixen cert temps d’acció abans de generar resultats i causar els efectes esperats.

Notícies relacionades