JOC AMB GATS

Com i amb què jugar amb el teu gat
El joc i les estones d’esbarjo són importantíssimes per al teu gat, ja que no només influeixen positivament en el seu estat psicològic, sinó que també eviten l’avorriment (que pot dur a conductes destructives), ajuda a que estigui sà fent exercici i prevé malalties com l’artrosi o la obesitat; i sobretot ajuden a formar un vincle afectiu més fort amb ells. Des de Natur Center, us animem a interactuar de manera correcta amb els vostres companys felins

Què puc utilitzar per jugar amb el gat?

S’ha de pensar que els gats són animals estrictament carnívors i uns grans depredadors, així que els seus jocs preferits són aquells basats en caçar o perseguir “preses”. Per a crear aquest efecte a Natur Center disposeu de una àmplia gama de joguines, tals com: pals llargs amb una corda i un objecte al final d’aquesta per a poder fer que el gat la persegueixi, una àmplia gama de pilotes (amb o sense picarols), peluixos o ratetes de joguina. Tots aquests objectes estan especialment pensats per a què el gat pugui jugar amb ells sense cap risc, ja que estan fets amb materials resistents i pensats per a evitar que el gat es faci mal o pugui ingerir alguna de les seves parts.
Per als gats que acostumen a passar molta estona sols, es sol recomanar l’ús de joguines que facin soroll o que incloguin un picarol per a estimular el comportament de caça de manera independent. També disposem de molts ninots o peluixos amb els quals el gat es pot apegar, i que portarà d’un lloc a l’altre de la casa o fins i tot dormirà amb ells. Per fer que el gat senti més afecció per una joguina o peluix, sempre poder utilitzar la herba de gat o fins i tot els esprais de feromones felines.

Altres opcions per a millorar la qualitat de vida i proporcionar un entreteniment extra al nostre gat son les joguines que proposen un repte i van més enllà a l’hora de jugar. A Natur Center disposem de joguines tipus “laberint” amb les quals el gat ha de jugar amb una pilota a través de una estructura complexa o jocs tipus làser, consistents en aparells que projectaran un punt làser amb patrons aleatoris que el gat haurà de perseguir.

Per als gats molt goluts o obesos, disposem de diverses menjadores especials o joguines en les que podem introduir el seu pinso. Aquests aparells el que intenten és evitar que el gat mengi molt de pressa o amb molta ansietat, i al mateix temps fan que s’entretingui buscant el menjar.

Tot i les diverses propostes, cada gat és un món, i no a tots els gats els agraden o els hi convenen totes les joguines, però per a descobrir-ho la millor manera és jugant amb ell i veient com reacciona davant de les diverses interaccions que aneu tenint.

Com haig de jugar amb el gat?

Les estones de joc amb els gats, tot i semblar quelcom trivial i sense importància, tenen unes certes normes o requeriments que hem de tenir en compte, ja que a la llarga poden aparèixer problemes si no interactuem de manera correcta amb ells.

Hem d’evitar sempre utilitzar les nostres mans i braços com a joguines, ja que podem sofrir esgarrapades o mossegades, tant en els moments de joc com fora d’ells, ja que agafarà per costum mossegar-te encara que no sigui el moment de joc. Haurem de proporcionar joguines per a oferir una alternativa en cas de que el gat tingui per costum el mossegar-nos. Per a això solem recomanar els peluixos o les joguines de corda.

Si optem per les joguines tipus làser, haurem de premiar sempre al gat una vegada acabat el joc, ja que la persecució sense cap tipus de recompensa pot crear ansietats o problemes psicològics.

Per últim, hem de diferenciar molt bé les estones de joc de les que no ho són, ja que podem confondre al gat o fins i tot fer que s’avorreixi de les seves joguines. Recomanem sempre amagar les joguines si el gat no les ha de fer servir, ja que així, cada cop que les vegi entendrà que comença l’estona de joc.

No dubtis a visitar-nos a Natur Center i t’informarem de quines són les millors joguines per al teu company!