LA DESPARASITACIÓ COMPLETA

És en aquesta època de l’any quan més informació sobre prevenció de paràsits externs rebem, donat que es tracta de l’època més prolifera per l’expansió de tots els paràsits externs i els mosquits i flebòtoms. Però no ens hem d’oblidar que també hi ha la desparasitació interna, molt important pel benestar del nostre animal.

Què son els paràsits interns?

Quan parlem de paràsits interns ens estem referint a tots aquells cucs intestinals, filàries, cucs del cor i del pulmó,…
Aquests paràsits afecten principalment a gossos i gats, s’allotgen en els intestins i s’alimenten i es reprodueixen a costa del nostre animal, provocant trastorns greus. Habitualment es classifiquen en cucs rodons o nematodes i en cucs plans o cestodes. Cal remarcar que el contacte amb gossos infectats per aquests paràsits també es poden contagiar a les persones, provocant greus problemes en nens i gent d’edat avançada.

Quins danys causen als nostres animals?

En funció de la quantitat de paràsits, l’edat de l’animal i l’estat alimentari de l’animal pot produir uns o uns altres efectes. Per exemple en els gossos pot provocar pèrdua d’apetit, vòmits, diarrees, fatiga i cansament, tos i picors i envermelliment de la pell. Per altra banda, ens els gats s’acostuma a manifestar amb pell seca i pèl aspre, dolors en la zona de l’abdomen i pèrdua considerable de pes.

Com es contagien els nostres animals d’aquests paràsits?

Principalment a través del seu entorn al ingerir de forma accidental ous o larves d’aquests paràsits, també es poden contagiar a través d’ingerir paràsits externs com puces o per alimentar-se d’altres animals o carns crues.

Com ho hem de prevenir?

Als centres especialitzats podem trobar una gran varietat de productes per prevenir aquests paràsits i gaudir d’una total tranquil·litat de la salut del nostre animal i de la nostra família. Cal desparasitar el nostre animal cada 3 mesos, és a dir, quatre vegades l’any. Pel gossos trobem diverses formes com pipetes que actuen de desparasitant intern, tot i que el mètode més efectiu és a través d’ingesta d’un comprimit. Per altra banda, per la dificultat que comporta donar un comprimit a un gat, al mercat trobem pipetes per desparasitar internament els nostre gats de forma molt eficaç.
Així doncs, no ens oblidem de la desparasitació interna dels nostre animal.

Vine a NATUR CENTER i t’assessorarem de la millor solució per portar una correcta desparasitació interna.