La fauna ucraïnesa, en alerta màxima: col·labora i minimitza els danys

Ajudem a Ucraïna: la fam i els abandonaments posen en risc als seus animals. Col·labora amb Natur Center per tal de minimitzar els danys.  

A causa del conflicte armat que manté amb Rússia, Ucraïna ha sofert una davallada en tots els àmbits quotidians del seu dia a dia. I si la confrontació entre les dues geografies posa en risc les vides i la pau dels civils, el regne animal, que es troba patint de valent, no queda exempta d’aquest període convuls.

Els desnonaments es massifiquen i, tristament, els abandonaments d’animals han augmentat sensiblement sota els efectes de la guerra. Molts d’aquests peluts s’han quedat enrere, just a l’andana de les estacions de tren, sense poder seguir la fugida dels éssers humans. A més, s’han vist atacats parcs naturals, zoològics i refugis.

Han transcorregut més de 600 dies des que s’iniciés el conflicte bèl·lic entre ambdós països i les xifres són tant acaparadores com alarmants:

Han mort més de 6.000.000 d’animals domèstics i, en general, més de

Tumore prostatico: la prognosi in base a stadio, grado e rischio
Tumore prostatico: la prognosi in base a stadio, grado e rischio
10.000.000 animals han perdut la vida durant aquest transcurs temporal, segons el moviment animalista UAnimals.

En l’actualitat, unes 80 espècies d’animals de la fauna ucraïnesa estan en perill d’extinció.

En el refugi de Borodyanka, d’entre 485 animals, tan sols en van sobreviure 150, a causa de l’absència de menjar i aigua.

Accions emprades fins aleshores

Una sèrie d’actors i agents socials s’han abonat a una bona causa, afegint el seu gra de sorra. Travessar la frontera és perillós, tot i això, l’Associació ADA ho fa, mentre reparteix pinso al sud d’Ucraïna.

En aquestes accions de repartiment de queviures, els equips de PETA, reunint esforços en conjunt amb una xarxa de voluntaris ucraïnesos, han destinat més de 200 tones de subministrament a les zones afectades, que podrien alimentar a més de 80.000 animals, segons dades del National Geographic.

A més, les famílies veïnes, properes a les fronteres ucraïneses, han acollit molts dels animals abandonats.

A veus, el suport animalístic ha demanat pas. Aquest moviment ha col·laborat per tal de poder redistribuir els refugis, omplint-los d’animals perduts i abandonats, malgrat que fora d’Ucraïna, en les zones europees destinades a complir aquestes missions, no ho hagin posat gens fàcil.

Lluny de les fronteres d’Ucraïna, d’acord amb les noves regulacions dins el marc europeu – la Unió Europea ha sol·licitat el lliure accés i el desplaçament dels animals, amb finalitat no comercial, per Europa –, Espanya ha actualitzat el seu protocol d’actuació. A través del Ministeri d’Agricultura i Pesca ha impulsat el fet que l’animal, havent passat, si s’escau, el període pertinent de quarantena, pot passar a fer vida normal en el domicili del seu responsable. S’evita així, en primera instància, l’entrada forçada en un centre veterinari.

D’altra banda, el país veí, França, ha obert la mà i ha posat en marxa un sistema d’emergència per tal d’acollir animals en situacions atípiques, que no compleixen els requisits habituals per entrar a Europa.

Acció local

Però encara no és suficient… No n’hi ha prou! Commemorant el Dia Mundial dels Animals, des de Natur Center hem decidit posar fil a l’agulla, activant aquesta iniciativa, vigent i present durant tot el mes d’octubre: a la nostra botiga, recollim aliments pels gossos i gats d’Ucraïna.

En què consisteix aquesta ajuda? A la sortida, després de realitzar la teva compra, pots dipositar a la cistella de fora els sacs o les llaunes d’aliments que has escollit perquè s’enviïn a Ucraïna. 

Necessitem la vostra ajuda. Col·labora i solidaritza’t a favor d’aquesta causa, que encara hi ets a temps. T’esperem!

Notícies relacionades