LA FURA, CADA COP MÉS POPULAR

La fura té el seu origen com a espècie per controlar les plagues de rosegadors i també com a eina per la caça de conills. Ara bé, d’uns anys aquí, s’ha socialitzat el seu tracte i s’ha convertit en un dels animals domèstics més populars a la nostra zona.

Les fures acostumen a viure entre 5 i 9 anys i arriben a un pes d’entre 500 gr. i 2 Kg., en funció de la raça i del sexe de l’exemplar. Són animals molt dormilegues que poden arribar a dormir entre 14 i 18 hores diàries. Avui en dia, trobem una gran varietat de races i varietats estètiques d’aquest animal, amb mides, pelatges i colors molt variats.

Com escollir una fura?

En el moment que escollim una fura hem de tenir present que es tracten d’animals inquiets i actius, que cal tractar amb tranquil·litat i seguretat. Tal i com hem dit, són animals que passen gran part del dia dormint, ara bé, el moment que estan desperts són molt enèrgics, curiosos, divertits i aventurers, per lo que procurar un bon indret o espai de jocs es bàsic pel seu correcte desenvolupament.
En el moment d’escollir una fura, hem de tenir present aquestes característiques de l’animal i a més, que es garanteixin unes condicions sanitàries òptimes, d’igual forma cal demanar la identificació de l’animal amb factura de compra i la cartilla sanitària amb les vacunes i microxip, és per això que és imprescindible adreçar-se a un centre especialitzat per adquirir una fura.

Què requereix una fura?

Com a aspectes essencials per donar un bon confort a la nostra fura, hem de procurar-li un habitacle el més ampli possible, on el mínim ha de ser de 100 x 60 x 60 cm., procurar-li forces elements, joguines, estris, túnels, hamaques,…on poder jugar i descansar a la vegada, ja que com hem dit abans, són animals molt actius i a la vegada molt dormilegues.

Òbviament necessiten un abeurador i una menjadora, on hi posarem menjar específic per fures, als centres especialitzats trobarem un gran ventall d’aquests productes. També podem complementar la seva alimentació amb trossos de fruita, aliment humit o llaminadures. No oblidem que també es necessària per una correcta digestió la malta especial per fures, que ens ajudarà a regular el transit intestinal i a millorar considerablement el seu benestar.
A més hem de procurar per la seva higiene i disposar d’un espai on fer les seves necessitats amb un substrat adequat i absorbent, el més recomanable són els granulats vegetals i els pelets de paper.

A part de tot això, també podem complementar el seu benestar amb llaminadures, snacks, xampús, desodorants, raspalls, arnesos de passeig per fer exercici, transportins i algunes peces de roba.
És important portar un control veterinari acurat de les nostres fures, ja que són animals que poden agafar paràsits i poden contagiar-se de malalties. És per això que es recomana la vacunació anual, una visita de control i la desparasitació correcta de possibles paràsits, per això és recomanable, concertar una visita amb el vostre veterinari d’exòtics.

El més necessari per la cura de les fures

Així doncs, el més essencial per tenir cura i procurar un bon benestar al nostre nou company és garantir una correcta alimentació específica per fures, disposar d’aigua neta i fresca, un habitacle ampli i amb joguines i accessoris per descansar i jugar, fer exercici de forma regular, una correcta higiene i raspallat, una vacunació periòdica i desparasitació regular. Si t’apropes als centres especialitzats trobaràs tot el que puguis necessitar pel teu nou company, i recorda, adreça’t a centres autoritzats pel comerç d’aquest animals ja que és la millor manera de prevenir i procurar pel benestar de tots els animals.