LA LEISHMANIOSIS CANINA NO ÉS UN JOC

La leishmaniosis canina és una malaltia mortal. Al centre veterinari de NATUR CENTER disposem de totes les eines necessàries per detectar-la i prevenir-la.
Protegeix al teu gos des d’ara mateix.
Vine a parlar amb nosaltres!! T’informarem!

Diagnòstic
La prevalença de la leishmaniosis canina a la nostra zona és molt alta. El clima mediterrani del país afavoreix la presència de flebotoms durant els mesos càlids.
Els símptomes més identificables són la pèrdua de pèl i la descamació de la pell, amb un creixement anormal de les ungles, formacions d’úlceres en orelles i potes i l’aparició de sang en orina i mucoses nasals. Altres trastorns severes són la inflamació dels ganglis, anèmia, insuficiència renal, inflamació del fetge, febre, atrofia muscular, artritis, pèrdua considerable de pes, fatiga,…

La majoria dels gossos estan exposats a la picadura del flebotom durant gran part de l’any

Així doncs, és de vital importància realitzar un diagnòstic per determinar si el teu gos pateix aquesta malaltia.
Mitjançant un senzill test, a NATUR CENTER et podrem confirmar si el teu animal està lliure de la infecció. Si pel contrari, el resultat és positiu, serà necessari completar el diagnòstic amb altres proves addicionals.

Prevenció
Existeixen insecticides d’acció repel·lent que protegeixen a les nostres mascotes front la picadura del flebotom. Productes com pipetes, collars o esprais ens ajuden a fer efecte repel·lent d’aquests flebotoms. Aquests productes també ens ajuden a prevenir la transmissió de la leishmaniosis a altres gossos.

La vacunació contra la leishmaniosis

Els repel·lents redueixen en nombre de picades però no els poden evitar al 100%. L’objectiu de la vacunació és protegir el gos “des de dins”. En cas de picadura per part d’un flebotom infectat, la vacunació redueix significativament el risc que el gos desenvolupi la malaltia.
Donada l’elevada presència d’aquesta malaltia a la nostra zona, la millor protecció consisteix en combinar els anti parasitaris adequats amb la vacunació.

Abans de vacunar és necessari realitzar el test diagnòstic de la leishmaniosis

Són necessàries 3 dosis el primer any de vacunació i un injecció anual de recordatori els anys següent.

Posa’t en contacte amb el nostre equip veterinari i t’assessorarem de les millors solucions

La leishmaniosis és avui per avui una malaltia incurable i amb una alta afectació en tota la nostra zona geogràfica. Per frenar el seu contagi, desenvolupament i propagació és molt important que les persones que tenen gossos prenguin consciència de la gravetat del problema i actuïn per solucionar-ho.

El control i la prevenció són les armes més efectives per protegir la teva mascota d’una malaltia dolorosa i mortal.

Més informació a www.leishmaniosisnoesunjuego.com