Prevenció i cura de la salut bucal de les mascotes

Si es produeix l’acumulació de bactèries, es veurien afectats òrgans com el cor i els ronyons. El sarro, o càlcul dental, esdevé el gran enemic bucodental dels animals que estan sota la nostra protecció.

Tenir cura de la salut bucodental de les nostres mascotes és una acció imprescindible, la qual determinarà la seva higiene i el seu benestar al llarg de la seva vida. Posa’ls-hi fàcil: protegeix la seva boca i les seves dents.

Sabies que emprar una mala praxi en la boca podria perjudicar greument la salut de la teva mascota? Descuidar aquest mètode de salut comportaria l’aparició i l’acumulació de bacteris, veient-se afectats òrgans com el cor o els ronyons. Higiene i salut, dos conceptes fonamentals en qüestions bucodentals de les vostres mascotes. Si no s’incideix i es treballa en aquestes matèries, perilla el benestar de l’animal en qüestió i el malestar bucal es trasllada a un problema general. Perquè la mascota, qui requereix cures diàries, no és una joguina. És important tenir-ho en compte i saber que aquell que està al nostre càrrec, en quan a salut, necessita la nostra atenció.

Malalties bucodental: orígens i conseqüències

El sarro, o càlcul dental, esdevé el gran enemic bucodental de les mascotes. Aquesta acumulació de placa bacteriana, produïda a mesura que s’ingereixen aliments, els hi pot arribar a causar afeccions severes. El rastre d’aliments es va acumulant a les dents i aleshores és quan es forma la citada placa dental i germinen els bacteris. Si no es combat aquest mal hàbit i no se li posa remei, la placa bacteriana acabarà degenerant en sarro.

El sarro, els problemes bucodentals i les seves conseqüències s’obren pas i es manifesten de manera greu, en forma d’halitosi, càries, gingivitis, periodontitis [com l’últim tram de la gingivitis]. Aquestes malalties poden causar que la mascota perdi la dentadura. L’extensió a través de la sang d’aquests bacteris a òrgans vitals, com el cor, els pulmons o els ronyons, correspondria a la conseqüència més tràgica.

Establint un paral·lelisme entre la salut i la higiene bucodental de les nostres mascotes, les seves possibles malalties poden afectar als humans pel fet d’existir un més que probable contacte bucal, mitjançant la llengua, per exemple, entre mascotes i persones.

Prevenció, el millor remei

Posa-hi fil a l’agulla. A continuació, desvelem una sèrie de possibles actuacions i/o intervencions que propiciaran la salut bucodental de la teva mascota:

Com que és millor prevenir que curar, el primer pas és dur a terme actuacions preventives. S’han d’emprar productes específics, els quals han de prevenir l’acumulació de bacteris dins les boques de les mascotes. A Naturcenter disposem de productes higiènics, que combatran el sarro i les seves devastadores conseqüències. A més, treballem amb alimentació de preinscripció veterinària, específica per cada possible problema bucodental de la mascota.

No hi ha un període fix a l’hora d’establir una freqüència en la neteja bucodental de la mascota en qüestió, però sí s’aconsella fer-ho amb certa regularitat. La citada neteja correspon als mètodes preventius, citats en les línies anteriors.

Lluny de ser puntuals, les visites al veterinari han d’esdevenir en periòdiques. Son aquests els professionals que garantiran el benestar de la mascota. Regularment, cal que el veterinari revisi l’estat bucodental de l’animal. En certs casos, potser és una acció necessària la realització d’una profilaxi, intervenció sanitària i bucal per prevenir hipotètiques malalties.

Pregunta’ns i t’assessorarem sobre pastes dentífriques concretes i antisèptics, capaços d’evitar l’acumulació de bacteris. Hi ha pastes de diferents sabors i no és necessària una esbandida. així s’evita la presència d’infeccions a la zona bucal. En relació a això, hi ha productes enzimàtics, introduïts a la boca de la mascota, que no necessiten ser raspallats.

Jugar por curar. A través de la mossegada, sabies que hi ha joguines adients per prevenir malalties bucals? En tenim a Naturcenter, aproveu-vos i demaneu-nos-les. 

Notícies relacionades